Geef flipperaars geen kans

Politie Waddinxveen krijgt de laatste tijd weer meldingen van flipperen. Door een pasje tussen de deur en de deurstijl te schuiven is het mogelijk de deur open te ‘flipperen’ als deze niet op slot zit. Draai uw voor- én achterdeur altijd op slot, ook als u thuis bent.

Voordeuren die alleen zijn dichtgetrokken bij het verlaten van de woning kunnen eenvoudig worden geopend als er wat ruimte is tussen de deur en het kozijn.

Een inbreker kan dan met een pasje of een stuk plastic tussen de deur en het kozijn ‘flipperen’ waardoor de dagschoot kan worden ontsloten. U kunt dit eenvoudig voorkomen door de deur op het nachtslot te draaien, dat maakt flipperen namelijk onmogelijk. Als extra maatregel kunt u een anti-inbraakstrip overwegen. Mocht u onverhoopt vergeten de deur op slot te draaien, dan voorkomt deze strip dat er kan worden geflipperd. Een slot dat niet op slot wordt gedraaid heeft geen inbraakwerende functie. Heeft de deur een enkelvoudig hoofdslot en plaatst u een strip dan is het raadzaam een extra slot op kniehoogte bij te plaatsen.

Bron: Politie Waddinxveen